ok sebab derhaka resepi kan? aku letak plak resepi aku kat sini
aku bukan sweet tooth walaupun gigi aku ni bila sengih memang kelihatan sangat sweet kan? kalau manis-manis sangat mau sakit kepala.
dan aku suka bereksperimen dengan masakan ciptaan aku
muahahah! bajet sembang kuat padahai seb baik jadi kalau tak jadi diam mengutik tak berbunyik!
kehkehkeh
ok
bahan-bahannya
teloq saiz A 3 biji
esen vanila satu sudu besar
(tibai laju-laju sampai kembang..tangan aku kuat tak payah mixer almaklumlah hari-hari angkat bambam 5kg, angkat apan 12kg)
butter seketoi pastikan bukan jenama Golder Churn! ada DNA babik di dalam itu..tapi kalau korang kafir makan babi tak kesah la..
susu sejat 3/4 cawan
gula 4 sudu besar
milo 3/4 cawan
serbuk coklat dalam 3 sudu besar
air in case pekat sangat..
bahan kat atas ni masak atas api sederhana sambil kacau-kacau jangan tinggal..agak dah cair sebati semua, masuk dalam freezer 10 minit supaya cepat sejuk, jangan la plak sampai beku kang nanti nak kena panaskan balik! Mr Bean tau kalau tetiba jadi beku pastu panaskan pastu beku lagi pastu panaskan! sumpah lucu! kakakakaka!
self raising flour 1 1/4 cawan
soda bikarbonat setengah sudu kecik
ayak bersama
coklat cip
raisin (raisin ni gaul dengan tepung konon tak mau bagi dia jatuh ke bawah, tapi jatuh gak harami sungguh! kahkahkah)
eskrem sebagai topping
cara buat
apa-apa pun panaskan pengukus dulu..
dah tibai teloq dalam mangkuk adunan cam ni
masukkan adunan butter milo bagai tu kacau-kacau sebati macam ni
pastu masuk tepung yang dah diayak pelan-pelan, kacau sebati then tuang masuk dulang kek..masuk sekali raisin rata-rata dengan coklat cip setengah
masuk dalam pengukus, lepas 15 minit masuk lagi coklat cip belen
then biaq lagi sampai 15minit
mangkuk adunan sebelum basuh bagi tester dan pembantu pengecah jilat baru senang nak basuh! muahahah!
bila dah 30minit cek kalau tak melekat tu yes maveles! dah jadi
macam ni
bolehlah potong dan hiaskan macam ni
makan la dengan eskrem
nak makan dengan tempoyak pun buleh!
amacam?