megi kari ketam untuk orang demam.

orang demam makan semangkuk. yang tak demam? usah ditanya.


bahan-bahan.


bawang putih dengan bawang merah
megi kari
rempah kari daging
serai
santan
ketam
sotong
fishball fishcake
sayur mayur
foo chuk
bawang goreng





tumis bawang merah dengan bawang putih sampai garing, kacau rempah kari dalam bungkus megi tu dengan air, campuq sekali dalam dua sudu rempah daging biasa. bila bawang dah garing, tumis plak rempah sampai pekat. masuk serai.

pastu masuk seafood, masuk air masuk santan, masuk sayur mayur


mee megi tu rebus asing.

time nak makan, taburkan kreuk kreuk bawang hehe.






eh kauorang tau tak, ketam is fever remedy? ok kepada sesiapa yang demam, sila makan ketam. buat masakan berkuah. pastu hirup kuah dia pepanas. omg sedapnyaaaaaa hahahahahahah time up entry perut adalah laparrrrr!!! shilake.